Bůček (bez kůže) opatrně pokrájíme na 8-9 dlouhých proužků, cca 2 cm vysokých a stejně širokých. Osolíme, počesnekujeme a okmínujeme. Spleteme z nich vánočkové copy (ze čtyř, tří a dvou, příp. jednoho. krouceného pramene), postupně umístíme do pekáče na sebe a upevníte párátky nebo špejlí. Přitom každou řadu pletenců poléváme směsí z cca 1,5 dl vody, lžíce balzamica a cukru. Do pekáče přidáte oloupanou rozčtvrcenou cibuli a neloupané rozkrájené stroužky česneku. Pečeme přikryté, pomalu a dlouho, na 150°C, průběžně podléváme výpekem. Dělené maso se krásně propeče, lépe než vcelku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem. Výborné je proložit vše špekem /slaninou/, ale pečení pak trvá déle .... tak 4,5 až 5 hodin.