Staňte se našimi fanoušky na:

Koprová omáčka 3

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Svazeček čerstvého kopru dobře vypereme pod tekoucí vodou a pak vodu z rostlinek jemně vytřeseme. Osušené lístky obereme a na prkénku nadrobno nasekáme, nejlépe ostrým nožem. Z másla a hladké mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku, zalijeme ji studeným mlékem, podle chuti osolíme a dobře rozmícháme. Tento základ přivedeme opět k varu a za občasného míchání na mírném ohni povaříme. Nakonec přidáme do téměř hotové omáčky kostky cukru, ocet a vmícháme také jemně nasekaný kopr. Podle potřeby můžeme ještě dochutit. Koprovou omáčku podáváme obvykle s kynutými či houskovými knedlíky nebo bramborami a uvařeným hovězím masem. Každou porci ozdobíme snítkou kopru. Levnější alternativou jsou místo masa také natvrdo uvařená vejce. Takovou pochoutku mají rády zejména děti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!