Staňte se našimi fanoušky na:

Koprová omáčka recept

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z tuku a mouky, popř. i s přísadou cibule, si v kastrolu připravíme zlatožlutou jíšku. Nádobu s hotovou jíškou stáhneme na okraj plotny a za stálého míchání postupně přiléváme část studeného vývaru. Teprve když je jíška s vývarem do hladkosti promíchána, přilijeme zbytek vývaru, přistavíme na oheň a za stálého míchání ji asi 20 minut povaříme. Opereme kopr pod tekoucí vodou, na jemno nasekáme a dáme do 3/4 základní omáčky, k tomu přidáme podle chuti octa nebo citronové šťávy, trochu cukru a soli a krátce povaříme. Hotovou omáčku můžeme zjemnit žloutkem, rozkvedlaným v 1/8 l kyselé nebo sladké smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

H-D |17. srpna 2013
mnamka Odpovědět
H-D |17. srpna 2013
děláme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!