Staňte se našimi fanoušky na:

Kotlety na hříbkách

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve nechte na kousky nakrájené mražené hříbky pozvolna rozmrazit při pokojové teplotě. Když jsou rozmrzlé, poduste je asi na 2 lžících oleje a trošce vody. Osolte je a duste asi 15 minut doměkka. Můžete použít i sušené houby, ale ty se musí předem namočit. Kotlety omyjte, mírně je naklepejte a po stranách nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Potom je trochu osolte, opepřete a orestujte z obou stran na zbytku rozpáleného oleje. Maso i se šťávou přendejte do pekáčku, přidejte k němu podušené hříbky, mírně podlijte teplou vodou a dopečte v předem vyhřáté troubě přibližně 15 minut. Hotové kotlety servírujte třeba s vařenými nebo opečenými, na plátky nakrájenými bramborami. Kotlety chutnají skvěle také s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem. Nakonec všechno ozdobně posypte nadrobno nasekanými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |31. května 2013
mnamka Odpovědět
J |30. května 2013
vyzkousim Odpovědět
eviti |30. května 2013
určitě budu dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!