KRÁLÍK Á LA BAŽANT 1 králík, 100g másla, 1 lžíce oleje, 200g uzené slaniny, 3 zrnka jalovce, 4 zrnka pepře, 1 střední cibule, sůl Králíka bohatě protáhněte proužky slaniny, zbytek pokrájíte na plátky. Máslo s olejem dejte rozpustit na pekáč. Prošpikovaného králíka pečte dorůžova po obou stranách, obložíte zbytkem slaniny, nakrájenou cibulí, osolte, přidejte koření a pečte za občasného podlévání doměkka. Příloha - houskový knedlík a červené zelí. PÁLFFYHO KNEDLÍK 50g slaniny, 250g housek, 350ml mléka, 60g másla, sůl, 1 žloutek, 1 vejce, 120g hrubé mouky, 20g másla na potření ubrousku Rozměklé máslo ušlehejte se špetkou soli. Do pěny pak zašlehejte oddělený žloutek a celé vejce (je možné že se všechno srazí). Na pánvičce orestujte do tuku na kostičky nakrájenou slaninu a vše nalijte doé mísy na housky pokrájené na kostky. Přilijte i mléko a hrubou mouku. Mouka těsto patřičně zahustí, množství upravte podle potřeby, těsto zadělejte. Vhodné plátýnko nebo utěrku navlhčete vodou a potřete na rovné ploše důkladně kostkou tužšího másla. Těsto na máslem potřenou utěrku vyklopte a vytvarujte delší rovnoměrně silný váleček, celý ho pak do plátýnka (utěrky) zabalte. Oba konce válečku upravte a plátno (utěrku) pevně zavažte kouskem provázku. Zabalený knedlík přeneste do kastrolu, co nejširšího, s vroucí vodou a "nohavici" vařte zvolna celou hodinu pod pokličkou. Po hodině plátýnko (utěrku) s knedlíkem vyndejte a hned rozbalte, ještě horký propíchněte několikrát špejlí. Knedlík je neobyčejně jemný.