Staňte se našimi fanoušky na:

Králík dušený na červeném víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Králíka rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. 2) Cibuli nakrájíme na větší kostičky a smažíme je na oleji. 3) Mrkev nastrouháme na hrubo a přidáme k již změklé cibuli. Až mrkev začne hnědnout, přidáme králičí maso. Osmažíme z obou stran. 4) Přidáme víno, které vaříme při plném varu 10 minut, poté přilijeme vodu a dusíme doměkka (asi jednu hodinu). 5) Králičí maso vytáhneme a ještě ho zapečeme na chvíli na 100 °C. 6) Omáčku rozmixujeme na jemno a necháme ji vařit, až získá tu pravou hustotu. Poté přidáme máslo a trošku smetany na zjemnění. 7) Šalotky nakrájíme na čtvrtiny a opékáme je na másle s trochou olivového oleje. Ke konci je zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. 8) Králíka podáváme se zkaramelizovanými cibulkami a těstovinami nebo rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
piškot |23. září 2014
mám rád Odpovědět
objev |23. září 2014
Skvělou přílohou jsou také špecle, nebo černá rýže, která chutná jako chleba a je velmi zdravá. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!