NA VÍNĚ SE SMETANOU Zadní králičí maso, hořčice, 250ml bílého vína, 250ml smetany, 5 lžic oleje, mletý pepř, sůl Do pekáče nalijeme 3 lžíce oleje a položíme zadní část králíka, které bohatě potřeme ze všech stran hořčicí. Zbytkem oleje maso polijeme a v horké troubě opečeme z obou stran, pak osolíme, opepříme, zalijeme vínem a ves středně vyhřáté troubě dusíme asi hodinu doměkka. Upečeného králíka rozdělíme na nahřáté talíře. Do pekáče nalijeme smetanu, do ní oškrábeme připečené zkaramelizované zbytky ze stran pekáče, tím nám vznikne hnědá omáčka a králíka polijeme. Jako příloha se hodí brambory a zeleninový salát. S HOŘČICÍ A VÍNEM 1 králík, 1dl pikantní dijonská hořčice, 1dl bílého vína, 1dl smetany, 2 bobkové listy, tymián, 50g másla, sůl Králíka osolíme, pomažeme zvenku i uvnitř hořčicí, dáme na pekáč, přidáme víno, pokapeme máslem, posypeme tymiánem a přidáme bobkové listy. Pečeme v troubě asi 25 minut. Obrátíme, pomažeme zbytkem hořčice a pečeme dalších 25 minut. Nakonec zahustíme smetanou a podle chuti přisolíme. Jako příloha se hodí knedlík.