Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou. Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček. Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.
Kačena to je osvědčená klasika ale to zelí mě opravdu moc zaujalo dokážu si ho představit ke zvěřině třeba pečený divočák s tímto zelím musí být naprosto dokonalý.
Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším
Odpovědět
Sofii |8. května 2013
červené zelí ke kachně dělám s brusinkovým kompotem, ale s višněmi je to taky zajímavé, zkusím :-)
Odpovědět