Omyjeme, osušíme, očistíme a na stejné porce nakrájíme kuřecí (či krůtí) maso. Mezitím si připravíme marinádu. Do mísy odměříme stejné množství olivového oleje (nejlepší je extra panenský) a medu (nebojte se, že ho bude moc - příjemně maso ochutí) a směs promícháme. Oloupaný česnek prolisujeme do olivovo-medové marinády, osolíme a opepříme podle chuti a celou směs znovu dobře promícháme. Do marinády (nejlépe na 12 hodin) naložíme steaky - dobré je naskládat je třeba do zavařovacích sklenic a pak je zalít marinádou tak, aby byly všechny steaky ponořené. Zakryjeme sklenici a necháme maso v chladu marinovat. Pak ho vyjmeme a krátce a zprudka opékáme na grilu (což lze i v troubě nebo mikrovlnné troubě, jež obsahuje gril) - to proto, aby med na každém steaku zkaramelizoval a vytvořil křupavou kůrčičku. Steaky podáváme na listech ledového salátu.