Staňte se našimi fanoušky na:

Křehké, vanilkovo-kokosové řezy z listového těsta

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozválíme na dva obdélníky cca 50 x 30 cm . Každý plát pokrájíme na 4 pruhy, které přeložíme na dva plechy s pečícím papírem. Povrch potřeme ušlehaným žloutkem a propícháme vidličkou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu cca 15 - 18 minut. Vyndáme z trouby na rovnou podložku a necháme vychladnout. Kompotované broskve dáme okapat a pak je pokrájíme na malé kousky. Mezitím si připravíme krém. Puding dr. Oetkera připravíme podle návodu. Vše ušleháme, přidáme strouhaný kokos, měkký tvaroh, cukr a postupně pak přidáváme máslo.Šleháme do krémové konzistence. Vždy dva pruhy upečeného těsta z jednoho plechu pokapeme troškou rumu, potřeme krémem a poklademe kousky broskví nebo meruňkami. Zbylé dva pruhy na ně položíme. Dáme vychladnout a pak krájíme na řezy. Já jsem fotila moc brzo, ale čím jsou déle v chladu, tím jsou lepší. Můžeme udělat z klasického pudingu na vaření.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
teddy.starry |29. května 2013
to je přece "obližprst"!...taky ho dělávám, akorát pro usnadnění servírování si ty vrchní pruhy nakrájím na jednotlivé porce a na náplň je skládám vedle sebe...vyhnu se tím sakrování:-) Odpovědět
evahu |20. května 2013
vyzkouším Odpovědět
zuzi |19. května 2013
lákavé Odpovědět
Konato |19. května 2013
Také mám moc rád takové dobrůtky z listového těsta, jen se olizuji nad těmito dortíky. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
Nádhera. Odpovědět
teddy.starry |10. května 2013
miluju cokoliv z listového těsta...kombinace s pudinkem nemají chybu Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
dobrůtka Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!