Staňte se našimi fanoušky na:

Křehký a šťavnatý jablečný koláč

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na střední teplotě zkaramelizujeme na pánvi 100g cukru. Oboje ořechy promícháme s karamelem, Směs rozetřeme na pergamen a necháme ztuhnout. Tuk rozpustíme, necháme trochu vychladnout. Mouku s prdopeč, smícháme s 300g cukru, vanilkovým cukrem a špetkou soli, přidáme tuk i žloutky a hnětačem vypracujeme drobenkové těsto. Formu (asi 32x38cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 2/3 těsta napěchujeme do formy, zbytek odložíme. Oříškový krokant nahrubo nasekáme (cca 4 lžíce ponecháme na ozdobu) a smícháme se zbytkem drobenky. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na 2cm silné kousky, ty smícháme s 50g cukru, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Jablka rozprostřeme na korpus a posypeme krokantovou drobenkou. Pečeme při nižší teplotě asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout a pak rozkrájíme. Před podáváním posypeme každý kousek zbylým krokantem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |26. září 2014
udělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!