Staňte se našimi fanoušky na:

Křehký mřížkový koláč s rebarborou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 300g hladké mouky, 200g másla, 1 vejce, 175g cukru krupice, kůra z 1/2 citronu, tuk a hrubá mouka na formu Náplň: 800g rebarbory, 500g kompot. hrušek, 50g rozinek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, šťáva z 1/2 citronu Zálivka: vejce, cukr, mléko a pudinkový prášek rozmícháme Z hladké mouky, másla, cukru,vejce a citronové kůry vypracujeme těsto. Přendáme ho do misky a přikryjeme utěrkou a vložíme do chladničky na 2 hodiny. Rebarboru a okapané hrušky nakrájíme a promícháme s rozinkami, vanilkovým a skořicovým cukrem a citrónovu šťávou. Polovinou rozváleného těsta vyložíme dno a strany vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a navršíme na ně rebarborovo-hruškovou směs a zalijeme zálivkou. Proužky zbylého těsta zdobíme koláč a pečeme ho asi 50 minut při 190°C. Po vychladnutí pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |4. června 2015
Rebarbora obsahuje velké množství kyseliny šťavelové, proto je nutné ji před konzumací tepelně upravit. Odpovědět
Iness |23. ledna 2013
Pěkný koláček Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!