Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Brambory uvaříme doměkka, oloupeme je, necháme zchladnout a nastrouháme najemno. Krupici nasypeme do mísy, zalijeme vařícím mlékem, přiklopíme a necháme nabobtnat. Pak do ní vmícháme žloutky s cukrem a třeme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme brambory, mák, špetku soli, kypřící prášek, citronovou kůru s kořením a všechno promícháme. Nakonec do těsta zlehka zapravíme sníh z bílků a rozetřeme ho do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme asi 45 minut při 170°C. Po vychladnutí makovec vodorovně překrojíme, spodní díl potřeme marmeládou a přiklopíme horním dílem, necháme v chladu odležet. Nakonec hotový moučník pocukrujeme a můžeme přizdobit sezónním ovocem.