Staňte se našimi fanoušky na:

Kroucánky z listového těsta

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku a kraje ořízneme, aby byly rovné. Naneseme tenkou vrstvu povidel (trochu víc, než vidíte na obrázku) a rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu posypeme nastrouhanou čokoládou a druhým dílem ji přiklopíme (povidly dolů). Těsto poté rozkrájíme (nejlépe se to dělá kráječem na pizzu) na asi 2 cm proužky. Ten několikrát překroutíme a dáme na plech s pečícím papírem. Ne moc blízko sebe, aby se nám při pečení nespojily. Pečeme v troubě při 220°C asi 10 minut dorůžova. Vychladlé pocukrujeme. Já je dělala poprvé a musím ještě vypilovat to kroucení. Měla jsem z nich spíš pruty, ale chutnaly i tak.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucinka34 |10. listopadu 2013
1+ super Odpovědět
laetti |20. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadají dobře Odpovědět
aťka |8. března 2013
Zase jeden ze super nápadů!! Odpovědět
šanela |5. března 2013
jsou nádherné, díky za skvělý tip :-) Odpovědět
vii |5. března 2013
Vidíte. Tužka. Nebo vařečka. Já je zkroutila málo a musí se k sobě více přitlačit ty konce. Já to neudělala a po upečení se mi rozšklebily. Jako bych neznala, co dělá listové těsto nebo co :-) Odpovědět
jana.remkova.7 |5. března 2013
Co to zkusit třeba kroutit na tužce? Vypadá to skvěle, ale to kroucení mi asi taky nepůjde!:-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!