Staňte se našimi fanoušky na:

Kroupy, lilek, václavky v hlavní roli

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilek přepůlíme, nakrájíme do kříže a posolíme. Necháme jej nejméně půl hodiny vypotit. Pak sůl utřeme papírovou útěrkou, potřeme oba kusy olivovým olejem a dáme je péct dohněda. Když jsou hotové, dáme je bokem, aby vychladly. Mezitím si na oleji mírně osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme václavky, na nudličky nakrájená sušená rajčata a vše společně mírně orestujeme. Přidáme trošinku vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Upečenou dřeň lilku vyškrábeme lžící ze slupky, pomačkáme ji vidličkou a přidáme do pánve k ostatním ingrediencím. Promícháme a ještě tak 2-3 minutky restujeme. Nakonec přidáme uvařené kroupy a vše dohromady prohřejeme. Na talíři můžeme dozdobit na tenké proužky nakrájeným uzeným lososem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |21. června 2013
zlusím Odpovědět
Gogosek |16. května 2013
kroupy mám moc ráda, musím to zkusít Odpovědět
A |14. května 2013
samé dobré suroviny Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!