Ušleháme 3 bílky do tuha a odložíme stranou. Poté začneme šlehat 3 žloutky se 100 g moučkového cukru, přidáme 100 ml oleje a lžíci rumu. V jedné misce smísíme 180 g polohrubé mouky (je možno použít i špaldovou a pšeničnouv poměru 1:1) s 1 balením kypřícího prášku a 2 lžícemi kakaa a tuto směs na střídačku se 125 ml mléka vmícháváme k hmotě z cukru, žloutků a oleje. Nakonec jemně vmícháme již dříve připravený sníh z bílků a těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy (průměr ca 24 cm). Pečeme při 175 stupních (elektrická trouba) cca 30 minut. Po ochlazení korpusu po obvodu vyřežeme nožem kruh a lžící vydlabeme horní část tak, aby na spodu stále zůstala vrstva těsta. Vydlabanou hmotu rozdrobíme a odložíme na později. Do takto připraveného korpusu naskládáme banány nebo jahody a nebo i obojí a překryjeme náplní, kterou jsme si připravili vyšleháním šlehačky se ztužovačem, ke které jsem přidali zakysanou smetanu, 40 g moučkového cukru a na jemno nakrájenou čokoládu (hořkou či mléčnou dle libosti). Z nápně vytvoříme kupoli, kterou posypeme rozdrobnným těstem. Dort dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice, nejlíp chutná na druhý den, až se všechny chutě jrásně spojí.