Nejprve si připravíme marinádu : Smícháme veškeré uvedené ingredience mimo česnek, cibuli a strouhanku a řádně je spolu promícháme. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek a vetřeme je vtlačováním do omytých stehýnek. Necháme deset minut působit a poté stehýnka zalejeme připravenou marinádou. Minimálně hodinu je necháme odpočinout. Potom si připravíme plech, vyložíme jej fólií na pečení a poklademe do něj kuřecí stehýnka kůžičkou dolů. Poté je zalijeme marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 15 minut, až masíčko chytne barvu. Nato je obrátíme, posypeme jemně strouhankou a dopečeme ještě asi 30 minut při 170 C nebo do doby, až kůžička krásně zčervená a stane se křupavou. V případě potřeby před dopečením polejeme stehýnka vlastní šťávičkou. Podáváme s bramborem a se zeleninovou oblohou. Přeji dobrou chuť.