Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavá kuřecí stehýnka v marinádě a se strouhankou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme marinádu : Smícháme veškeré uvedené ingredience mimo česnek, cibuli a strouhanku a řádně je spolu promícháme. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek a vetřeme je vtlačováním do omytých stehýnek. Necháme deset minut působit a poté stehýnka zalejeme připravenou marinádou. Minimálně hodinu je necháme odpočinout. Potom si připravíme plech, vyložíme jej fólií na pečení a poklademe do něj kuřecí stehýnka kůžičkou dolů. Poté je zalijeme marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 15 minut, až masíčko chytne barvu. Nato je obrátíme, posypeme jemně strouhankou a dopečeme ještě asi 30 minut při 170 C nebo do doby, až kůžička krásně zčervená a stane se křupavou. V případě potřeby před dopečením polejeme stehýnka vlastní šťávičkou. Podáváme s bramborem a se zeleninovou oblohou. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trudka4 |24. června 2013
Děkuju za chutnou inspiraci Odpovědět
aB |30. května 2013
dala bych si Odpovědět
Jan |30. května 2013
Je to moc hezký recept . Uložím jej a každopádně co nejdříve vyzkouším. Princezno, díky. :-) Odpovědět
Márč |29. května 2013
Děkuji za inspiraci, opět vynikající recept...:-) Odpovědět
zdenkai |29. května 2013
jj,určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!