Mejprve si připravíme těsto - smícháme hladkou, případně polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a jedno vejce a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme ho do koule, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přibližně na 30 minut do chladničky odpočinout. Mezitím troubu předehřejeme na 200°C. Po půl hodině z odpočatého těsta vyválíme plát silný asi čtyři milimetry. Tvořítkem pak vypichujeme jednotlivé preclíčky. Nemáme-li tvořítko na preclíčky, vyválíme tenké válečky dlouhé přibližně 10 cm a za každého vytvarujeme preclík. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. V hrníčku mezitím rozšleháme jeden žloutek s mlékem. Jednotlivé preclíčky opatrně narovnáme na plech, každý pečlivě potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi dvanáct minut dozlatova. Poté vyjmeme plech z trouby a ještě horké preclíčky posypeme cukrem. Pak je opatrně přesuneme z plechu na kuchyňskou mřížku, kde je necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí skladujeme preclíčky v dobře uzavíratelné nádobě.