Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavé preclíčky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mejprve si připravíme těsto - smícháme hladkou, případně polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a jedno vejce a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme ho do koule, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přibližně na 30 minut do chladničky odpočinout. Mezitím troubu předehřejeme na 200°C. Po půl hodině z odpočatého těsta vyválíme plát silný asi čtyři milimetry. Tvořítkem pak vypichujeme jednotlivé preclíčky. Nemáme-li tvořítko na preclíčky, vyválíme tenké válečky dlouhé přibližně 10 cm a za každého vytvarujeme preclík. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. V hrníčku mezitím rozšleháme jeden žloutek s mlékem. Jednotlivé preclíčky opatrně narovnáme na plech, každý pečlivě potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi dvanáct minut dozlatova. Poté vyjmeme plech z trouby a ještě horké preclíčky posypeme cukrem. Pak je opatrně přesuneme z plechu na kuchyňskou mřížku, kde je necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí skladujeme preclíčky v dobře uzavíratelné nádobě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|1. června 2014
zkusím,vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!