Aténský ořechový koláč
60
18
38
<p>Svaříme mléko se skořicí. Když mléko začne vařit, přidáme máslo, cukr a krupici. Necháme povařit na mírném ohni za stálého míchání dřevěnou vařečkou nebo mixéru při pomalejší rychlosti. Poté, co směs začne houstnout, odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. Odstraníme skořici a přidáme rozšlehaná vejce kousek po kousku a mícháme až do úplného propojení. Vymažeme hlubokou misku máslem a nalijeme do ní směs pudinku. Pečeme ve vyhřáté troubě 35-40 minut. Poté troubu vypneme a necháme v ní nákyp dojít asi 15 minut. Před krájením necháme velmi dobře vychladnout.  Sypeme moučkovým cukrem a skořicí.  Můžeme podávat takto, nebo s vaší oblíbenou marmeládou.</p>