Špalíčky z bůčku
60
0
2
Nádivka: 150 g šunky 1 houska trochu mléka 40 g másla 4-5 žloutků tuhý sníh z bílků 100 g Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem pokapeme olejem, aby byla křehčí. Celou ji prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na proužky. Pokrájíme šunku, přidáme na kostičky nakrájenou housku politou mlékem. Utřeme osminku másla, přidáme žloutky a z bílků uděláme sníh. Potom nasekáme na nudličky mandle, aby byly v nádivce pěkně cítit. Místo mandlí můžeme použít kaštany. Vše pak jemně promícháme, naplníme krůtu a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborami a salátem z rajčat nebo jiné zeleniny či s kompotem.