Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta božíhodová

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nádivka: 150 g šunky 1 houska trochu mléka 40 g másla 4-5 žloutků tuhý sníh z bílků 100 g Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem pokapeme olejem, aby byla křehčí. Celou ji prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na proužky. Pokrájíme šunku, přidáme na kostičky nakrájenou housku politou mlékem. Utřeme osminku másla, přidáme žloutky a z bílků uděláme sníh. Potom nasekáme na nudličky mandle, aby byly v nádivce pěkně cítit. Místo mandlí můžeme použít kaštany. Vše pak jemně promícháme, naplníme krůtu a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborami a salátem z rajčat nebo jiné zeleniny či s kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!