Recept Tofu v sýrovém těstíčku
20
0
4
Náplň připravíme z pokrájených housek, které polijeme zakysanou smetanou rozmíchanou s vínem. Žloutky a 100 g másla vymícháme do pěny se solí, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Přidáme nadrobno posekané mandle, namočené a vymačkané housky, a všechno dobře zamícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do náplně. Očištěnou krůtu nasolíme a na několik hodin odložíme na chladné místo. Do břišní dutiny krůty napěchujeme náplň, otvor zašijeme a celou krůtu potřeme rozpuštěným máslem. Zbytek másla dáme na pekáč, na krůtu rozložíme plátky slaniny a upečeme v troubě na 180°C do zlatohněda. Během pečení poléváme vlastní šťávou a podléváme horkou vodou.