Dejte do mísy krůtí mletou (pokud neseženete, namelte si na hrubo cokoliv kromě prsou, bylo by to suché), přidejte sůl, pepř, vejce, grilovací koření, mletý kmín, nasekejte bylinky nahrubo, zahustěte solamylem, případně střídkou chleba. Chlapi můžou přidat chilli. Rukama promíchejte. Namočte si ruce ve studené vodě a udělejte placičky o velikosti karbanátku.Opečte napřírodno na slunečnicovém oleji prudčeji do zlatova. Pokud to nepřepečete, budou křehké, šťavnaté a díky bylinkám krásně voňavé. Jen pozor na libeček, to nedávejte moc, nebo přetluče veškerou chuť. Výborné s bramborovou kaší a ledovým salátem se sladkokyselou zálivkou. Případně s pečivem, hořčicí a cibulkou najemno a kyselou okurkou jako svačina.