Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a nasypeme do pekáče. Omyté osušené maso ze všech stran osolíme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso ze všech stran prudce opečeme do zatažení. Pak ho vložíme do pekáče na cibuli. Pánev odstavíme z plotny, do výpeku vmícháme najemno posekané bylinky a tímto maso v pekáči přelijeme. Podlijeme trochou vody. Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do měkka, za občasného přelévání výpekem. Podle potřeby podléváme, podle toho, kolik chceme šťávy. Až je maso měkké, přidáme do pekáče trochu zásmažky, rozmícháme a necháme ještě 10 minut péct. Hustotu šťávy upravíme vhodným množstvím vody nebo zásmažky. Hotové maso necháme chvíli zchladnout a pak nakrájíme na porce. Podáváme s rýží, noky, knedlíky aj..