Naše domácí "Lučina"
10
17
26
1) Bůček osolíme, opepříme a upečeme v troubě. 2) Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. 3) Cibuli smažíme na másle, po chvíli přidáme jablka. Odložíme stranou. 4) Játra osmažíme dohněda ze všech stran. 5) Jalovec rozdrtíme například v hmoždíři. 6) Všechny suroviny rozmixujeme do hladka (můžeme si pár jater odložit stranou a dát je jako celé kousky do paštiky). 7) Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií, nalijeme paštikovou směs, dáme do pekáčku naplněného horkou vodou tak, aby dosahovala do 3/4 výšky srnčího hřbetu. 8) Pečeme na 90 °C asi hodinu a půl. 9) Necháme vychladit do druhého dne a podáváme.