1) Připravíme si omáčku: - Česnek, bílou část pórku, cibuli a zázvor nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji s trochou másla tak, aby ingredience nezhnědly. - Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme. - Přidáme kari koření. - Krátce osmahneme a zalijeme vývarem. - Po 15 minutách zjemníme smetanou. - Škrob smícháme se 3 lžícemi vody a přidáme do omáčky. - Povaříme. - Omáčku propasírujeme. 2) Připravíme si dušenou rýži: - Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby. - Zalijeme vodou (na 1 díl rýže, 1 a půl dílu vody) a osolíme. - Přivedeme k varu, snížíme teplotu. - Až se vyvaří voda, tak dáme do trouby předehřáté na 130 °C asi na 20 minut. 3) Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Poté slijeme přebytečný olej a nalijeme omáčku. Prohřejeme. 4) Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi a poté k němu přidáme nakrájený ananas. Chvíli restujeme. 5) Krůtí maso podáváme posypané ananasem s rýží.