Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí kari s dušenou rýží

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si omáčku: - Česnek, bílou část pórku, cibuli a zázvor nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji s trochou másla tak, aby ingredience nezhnědly. - Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme. - Přidáme kari koření. - Krátce osmahneme a zalijeme vývarem. - Po 15 minutách zjemníme smetanou. - Škrob smícháme se 3 lžícemi vody a přidáme do omáčky. - Povaříme. - Omáčku propasírujeme. 2) Připravíme si dušenou rýži: - Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby. - Zalijeme vodou (na 1 díl rýže, 1 a půl dílu vody) a osolíme. - Přivedeme k varu, snížíme teplotu. - Až se vyvaří voda, tak dáme do trouby předehřáté na 130 °C asi na 20 minut. 3) Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Poté slijeme přebytečný olej a nalijeme omáčku. Prohřejeme. 4) Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi a poté k němu přidáme nakrájený ananas. Chvíli restujeme. 5) Krůtí maso podáváme posypané ananasem s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
objev |10. řijna 2014
Rýže se podává zvlášť. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!