Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí kostky na zázvoru

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krůtí prso nakrájíme na kostky (podle chuti a zvyků klidně na nudličky, medailonky...). Lze použít i kuřecí prso, ale krůtí lepší. Nakrájené maso orestujeme rychle na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Podlijeme drůbežím vývarem (ideálně domácím, jinak je možno použít kostku nebo vodou, přiklopíme a necháme dusit. Když už je maso téměř měkké přidáme zázvor. Používám zázvor sušený, dávám tak 3-5 lžiček podle chuti, jak má být jídlo ostré. Před dokončením přisolíme. Šťávu necháme vydusit na správnou hustotu. Podáváme ideálně s rýží nebo bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

RadimP |16. června 2014
Sofii: proč ne :) Odpovědět
Sofii |31. května 2014
líbí se mi to... a což takhle ještě to lehounce zastříknout světlým pivem? Odpovědět
A |14. května 2013
krůtí masíčko ráda upravuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!