Recept Špenátové lívance
45
0
0
Krůti křídla(stehna) protkneme špalíčky slaniny a rozpůleným česnekem. Z trochy oleje, rozsekaných lístků z jedné snítky rozmarýny, sl.papriky, soli a čili omáčky si připravíme pastu, kterou pořádně natřeme maso ze všech stran. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky a na sádle(oleji) v hlubokém pekáči lehce osmahneme. Troubu si předehřejeme na 180-200°C. Vložíme maso, přidáme druhou snítku rozmarýny a dva stroužky česneku i se slupkou. Přikryjeme poklicí,15min. pečeme a posléze podlijeme trochu(asi 1.5dcl) horké vody. Za občasného podlévání vodou a polévání vypečenou šťávou pečeme asi 80min a na konci pečení výjmeme česnek a snítku rozmarýny a odkryté dopečeme dozlatova.