Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí prsa s omáčkou a kroketami

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRŮTÍ PRSA S RYBÍZOVOU OMÁČKOU 3/4kg krůtích řízků, 125g telecího ořechu, 75g drůbežích jater, 50g slaniny, 50g kladenské pečeně, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 50g mléka Tatra, 400g rybízového kompotu, 1dl červeného vína, 30g hořčice, worcestr, 20g solamylu, 75g oleje, 50g cukru Krůtí řízky naklepeme, osolíme a naplníme. Náplň: telecí ořech jemně umeleme, osolíme, přidáme vejce, mléko na kostky nakrájenou kladenku, slaninu a orestovaná drůbeží játra. Plátky masa přehneme, uzavřeme a opečeme po obou stranách na oleji. Propečené porce šikmo rozřízneme a přelijeme rybízovou omáčkou. Omáčka: rybízový kompot scedíme, polovinu pevné složky prolisujeme přes síto, přidáme červené víno, worcester, hořčici, promícháme a dáme vařit. Omáčku zahustíme solamylem a nakonec vsypeme druhou část rybízového kompotu. Podle chuti omáčku přisladíme. KROKETY 8 středně velkých moučných brambor, 2 lžíce másla, 2 žloutky, 1/2 hrnku strouhanky, sůl, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení Brambory uvaříme ve slupce doměkka a hned jak trochu zchladnou je oloupeme a prolisujeme. Takto připravené brambory vsypeme do mísy a přidáme změklé máslo, žloutky, strouhanku a špetku soli. Pak ze směsi vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na několik částí a z každé uděláme váleček, který rozkrájíme na menší kousky. Z kousků uděláme kuličky a ty obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na rozehřátém oleji je ze všech stran usmažíme dozlatova a na ubrousku z nich necháme odsát přebytečný tuk.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!