Pažitku a petrželku nadrobno nasekáme a nasypeme do misky. Přidáme tvaroh a umícháme do hladké směsi. Ochutíme malým množstvím soli a pepře. Řízky případně ještě mírně naklepeme, aby byly opravdu tenké. Stejnoměrně na ně rozprostřeme připravený tvaroh s naťovou zeleninou a přikryjeme plátky šunky. Pečlivě stočíme v pevné závitky a důkladně zajistíme párátky. Rostlinný tuk nebo máslo rozpálíme na hluboké pánvi či rendlíku a závitky na něm po všech stranách stejnoměrně opečeme. Zalijeme slepičím vývarem smíchaným s bílým vínem. Pánev přiklopíme pokličkou a cca 10 minut dusíme. Poté závitky vyjmeme a uchováváme v teple. Maizenu důkladně rozšleháme vidličkou ve sladké smetaně, přilijeme k základu a asi 3 minuty necháme za stálého míchání povařit. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Do horké omáčky vložíme připravené závitky a krátce prohřejme. Narovnáme na mísu, přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.