Krůtí prsa pečlivě očistíme, nakrájíme na plátky a zvolna opečeme na dvou lžících oleje. Pak je necháme vychladnout a nakrájíme na menší, zhruba stejně velké kousky. Mezitím spaříme fazolky ve vroucí vodě, scedíme a naecháme okapat. Rýži propláchneme a uvaříme ve vývaru nebo v osolené vodě doměkka. Přendáme ji do mísy, přidáme nakrájené krůtí maso, okapané fazolky, vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou papriku, jarní cibulku nebo šalotku, šalvěj a vše pořádně promícháme. V misce metličkou rozšleháme ocet, pomerančovou šťávu, cukr, sůl, pepř a postupně přilijeme zbylý olej. Takto připraveným dresinkem nakonec přelijeme krůtí salát s ořechy. Chutná báječně například s čerstvým tmavým pečivem nebo i s opečenými toasty.