Krůtí stehno očistěte, vykostěte a rozklepejte je přes mikrotenovou fólii na tenký plát. Naklepané maso osolte a opepřete. Čerstvý sýr promíchejte s nahrubo nasekanými bylinkami a potřete jím plát masa. Pak ho poklaďte čerstvými listy špenátu a sušenými meruňkami. Maso opatrně sviňte a převažte provázkem. Do pekáčku nalijte olej a na něj vložte krůtí roládu. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních přibližně 45 minut. Měkkou roládu vyjměte, odstraňte provázek a uložte ji v teple. Šťávu si vyduste na tuk, přilijte solamyl rozmíchaný v troše vody a promíchejte. Podle potřeby přilijte vlažnou vodu a ještě alespoň 10 minut provařte. Roládu rozkrájejte na tenké plátky a v omáčce už je jen prohřejte.