Točený salám svlékneme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli. Do pětilitrové láhve je třeba asi 1,3 kg uzeniny a 3 - 4 větší cibule. Připravíme si asi tři stružky česneku nakrájené na plátky. Dáme vařit 2 l vody, 2 dl octa a cca 0,5 l oleje. Přidáme cukr a sůl. Pomalu a postupně a průběžně ochutnáváme. Přidáme 4 bobkové listy, lžičku nebo dvě hořčičného semínka, lžičku koriandru, 20 kuliček pepře a 15 kuliček nového koření. Lák povaříme, dochutíme podle chuti. Uzeninu připravíme do sklenice. Na dno vrstva cibule. Na ni klademe ve dvou vrstvách kolečka salámu / špekáčků, vuřtíků/, pak cibule (a česnek) a zase salám . Když je sklenice plná, zalijeme buřtíky horkým lákem, zavíčkujeme sklenici. Vše je ke konsumaci za dva až tři dny. Nejlépe ale chutnají třetí týden.