Seznam ingrediencí vypadá složitě, ale není tomu tak. Omytá stehna osolíme z obou stran, ne moc, neboť většina koření je slaná. vložíme do remosky nebo na hlubší plech, každou porci polijeme rozpuštěným máslem s olejem a necháme chvíli, než přilijeme trošku vody. Troubu předehřejeme a vložíme plech. Nebo zapneme remosku. Mezitím si připravíme marinádu. Do menší misky dáme podle receptu kečup, hořčici, med,( nebo medovou hořčici- ve větších marketech), šalvěj, kurkumu( nemusí), jedno z gril. koření, Baby gril, Habibi nebo chuťově podobné koření, Medvědí gril( většinou kupuji u stánků, i ostatní koření),mletou papriku, mletý kmín, mletý pepř. Metličkou vyšleháme, až se marináda spojí a leskne se. Jakmile začnou stehna zlátnout, vložíme marinádu do šťávy a pořádně ji rozšleháme. PAK TEPRVE polijeme porce a pečeme dál, až je kůrčička zlatooranžová a křupavá. Hlídat, aby nebyla kůrčička černá. Než se kuře upeče, uvaříme rýži na osmažené cibulce, místo soli můžeme přidat sypké polévkové koření typu Vegeta, Aromat atd., ale nejprve zalijeme rýži vařící vodou asi o 3 cm výš, než končí rýže, dáme na sporo a vaříme podle návodu na sáčku. Nasekané bylinky vmícháme do rýže po vypnutí. Pro vůni a zjemnění vmícháme kousek másla. Změna je život a fantazii se meze nekladou, takže se dá experimentovat do aleluja.