Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli. Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec přidáme bobkový list. Jalovec rozmačkáme v hmoždíři nebo pomeleme v mlýnku na koření a drceným kořením vše v pekáčku posypeme. Dáme odležet do chladu přes noc. Druhý den maso podlijeme pivem a dáme péci na 200 stupňů Celsia, zpočátku zakryté, ke konci pečení kuře odklopíme a dopékáme bez pokličky, až maso dostane zlatavou barvu. Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých přidáme pažitku a jarní cibulku. Kdo má rád, jídlo na talíři doplní několika nakládanými pálivými papričkami. Skvělé jsou kozí rohy, které jsou jen lehce pálivé a jídlo dobře doplní.