Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře Marengo

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí řízky očistěte a na oleji opečte dozlatova. Osolte je a uchovejte v teple. Do pánve s výpekem přidejte máslo a orestujte na něm na proužky pokrájenou cibuli a ananas. Když je ananas ze všech stran dozlatova, přidejte namočené houby, chilli papričku, sůl, pepř, česnek, bazalku, proven. koření, špetku cukru a rajčata, která lehce rozmělníte vařečkou. Do směsi vložte zpět kuře a na mírnějším plameni duste dalších 15 minut. Hotové kuře vyjměte, překrojte v půlce a řezem naaranžujte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s bagetkou nebo rýží. Poznánka: Recept na kuře Marengo pochází z Napoleonova tažení v Itálii ve vesnici Marengo. Napoleonův osobní kuchař dokázal ze skromných zásob narychlo sehnaných po okolí uvařit tak výborné jídlo, že se muselo na císařově stole objevovat pravidelně. Nechám na Vašem rozhodnutí, jestli recept zařadíte do italské nebo francouzské kuchyně - já jsem zařadil podle místa vzniku do italské... ;-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
ukládám Odpovědět
darina.studenkova.5 |11. května 2013
super Odpovědět
A |11. května 2013
dobrá kombinace Odpovědět
petr.helman.5|5. dubna 2014
Zkusím díky Odpovědět
jitu3ka|11. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!