PRSÍČKA SE SLANINOU A ŠALVĚJÍ 4 kuřecí prsa po 200 g, 100 g anglické slaniny, svazek jarní cibulky, 100 ml červeného vína, 1 lžička škrobové moučky, několik lístků čerstvé šalvěje, olivový olej, mletý pepř, sůl Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme nadrobno nakrájenými lístky šalvěje a na každý kousek položíme plátek anglické slaniny. Takto připravené maso opečeme na oleji dozlatova a udržujeme v teple. Do šťávy přidáme nakrájenou jarní cibulku, přilijeme víno a zahustíme škrobem. Omáčku povaříme a přecedíme na kuřecí plátky. Příloha: dušená rýže a zelenina. KUŘE PO MYSLIVECKU NA VÍNĚ 1 kuře, 1 sklenka suchého bílého vína, 2 lžíce vinného octa, 5 stroužků česneku, 1 sušená pálivá paprička, větvičky rozmarýnu, olivový olej, sůl Omyté kuře rozdělíme na 8 kusů a prosolíme. Na oleji zpěníme nakrájený česnek, rozdrcenou pálivou papričku a větvičky rozmarýnu, zvýšíme teplotu, přidáme připravené porce kuřete a prudce je osmahneme ze všech stran. Přelijeme vínem, necháme odpařit a dusíme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a krátce před koncem zakápneme vinným octem. PLNĚNÁ PRSÍČKA SE ŠUNKOU A NIVOU 4 kuřecí prsa po 200 g, 200 g šunky, 150 g nivy, 100 g pórku, 100 g mrkve, 100 g cukety, 20 g másla, hrst nakrájené pažitky, olej, mletý pepř, sůl Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rozdrobenou nivu, necháme ji rozpustit, náplň promícháme s nakrájenou pažitkou a necháme prochladnout. Kuřecí prsa omyjeme, z jedné strany je nařízneme, vzniklé kapsy naplníme šunkou s nivou a uzavřeme párátky. Maso osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji dozlatova. Zeleninu očistíme, nakrájíme na dlouhé tenké plátky, které spaříme ve vroucí vodě, slijeme a lehce promícháme s máslem. Kuřecí prsa upravíme na talíře, obložíme zeleninou a jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo těstoviny.