1. Cibuli pokrájejte najemno a pak ji tři až pět minut smažte na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa obalte v základu v hrnci, lehce podlijte – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlévejte vývarem, jinak maso polévejte výpekem. 2. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyjměte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky. Patnáct minut prohřejte. Maso podávejte s rýží, přelité omáčkou.