NA VÍNĚ 1 větší kuře, lžíce olivového oleje, svazek tymiánu a majoránky, svazek jarní cibulky, 5 paliček česneku, lžíce másla, 1 citron, 2dl bílého vína Kuře zevnitř i z venku pořádně osolíme, dáme do něj citron propíchaný vidličkou a svazek bylinek. Do pekáčku nalijeme olej, dáme na něj kuře a necháme péct 10 minut na 250°C, pak teplotu snížíme na 200°C, přilijeme víno a přiklopíme víkem. Česnekové palice zabalíme do alobalu a necháme je opékat na roštu vedle pekáčku. Po hodině přidáme cibulky nakrájené napůl a česnek. Česnek pečením změní konzistenci na jemnou pastu. Jako příloha se hodí brambory. MÁSLOVÉ 1 celé kuře, svazek čerstvého rozmarýnu a tymiánu, špetka sladké papriky, sůl, 100g másla Bylinky nasekáme nadrobno a smícháme s "povoleným" máslem, solí a paprikou. Ochucené máslo vetřeme pod i na kůži kuřete a zbytek dáme do dutiny. Křidélka založíme pod kuře a nohy svážeme, maso dáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a pečeme na 200°C, prvních 50 minut pod alobalem. Nakonec maso dopečeme na křupavou kůrčičku dalších 15 minut. Hotové kuře necháme 5 minut odležet a pak ho naporcujeme. Jako příloha se hodí brambory.