Ostrým nožem uděláme do každého stehýnka několik zářezů, potřeme všechna utřeným česnekem a dáme do nekovové misky. Přelijeme stehýnka vínem a bílým vinným octem a podle chuti osolíme a opepříme. Mísu zakryjeme a v lednici necháme maso přes noc marinovat. Děravou naběračkou vyndáme stehýnka z marinády, necháme okapat a marinádu si odložíme. V pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme celé šalotky a 2 minuty je smažíme. Stehýnka vložíme do pánve a za občasného obracení smažíme 3-4 minuty, dokud nejsou po celé ploše hnědavá. Zmírníme plamen a přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 15-20 minut. Pokud bude nutné, přidáme další marinádu. Jakmile je kuře měkké, přilijeme balzamikovaný ocet, přidáme tymián a vaříme další 4 minuty. Rozdělíme stehýnka a šťávu na talíře a podáváme s polentou nebo s rýží.