Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře s vinným octem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ostrým nožem uděláme do každého stehýnka několik zářezů, potřeme všechna utřeným česnekem a dáme do nekovové misky. Přelijeme stehýnka vínem a bílým vinným octem a podle chuti osolíme a opepříme. Mísu zakryjeme a v lednici necháme maso přes noc marinovat. Děravou naběračkou vyndáme stehýnka z marinády, necháme okapat a marinádu si odložíme. V pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme celé šalotky a 2 minuty je smažíme. Stehýnka vložíme do pánve a za občasného obracení smažíme 3-4 minuty, dokud nejsou po celé ploše hnědavá. Zmírníme plamen a přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 15-20 minut. Pokud bude nutné, přidáme další marinádu. Jakmile je kuře měkké, přilijeme balzamikovaný ocet, přidáme tymián a vaříme další 4 minuty. Rozdělíme stehýnka a šťávu na talíře a podáváme s polentou nebo s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie Dubská |10. srpna 2013
vyzkousim Odpovědět
Lucie Dubská |10. srpna 2013
musi byt dobrota Odpovědět
Lucie Dubská |10. srpna 2013
mnamka Odpovědět
Croissant|15. srpna 2013
ta fotka vypadá nějak ofoceně.... ne? :-( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!