Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře ve žloutkové omáčce

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné kuře rozporcujeme, osušíme a opečeme v rozpáleném másle, pak je osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme na nahřátou mísu a necháme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme vysmahnout do tuku, pak ji podlijeme a povaříme. Když je šťáva hladká a mírně zahoustlá, nalijeme do ní žloutky rozkvedlané s citronovou šťávou a hned odstavíme. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
zajímavé, vypadá to velmi lákavě! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!