připravíme si sušené koření: 1 lžička hřebíčku, 1 lžička kardamonu, 1 lžička koriandru, 4 kousky kousky skořice, 1 polévková lžíce černého pepře, 2 polévkové lžíce cuminu (římského kmínu) - vše rozemeleme. (případně použijeme kari koření, kde je i kurkuma...) Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření. Mezitím si nakrájíme cibuli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem. Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem(může být i z masoxu) a dusíme alespoň půl hodiny. Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky petrželky. Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem.