BALÍČKY 4 kuřecí prsa, 12 plátků slaniny, 12 sušených švestek, čerstvě mletý pepř Každé maso rozdělíme na 3 díly, do středu uděláme ostrým nožem kapsu a vsuneme do ní sušenou švestku. Každý kousek opepříme a obalíme slaninou. Kousky masa napíchneme na špejli a grilujeme ze všech stran 15-20 minut. KEBAB S DIPEM 400g kuřecího masa ze stehen, lžíce koření gyros, lžíce oleje, šťáva z 1/2 citronu + Dip: 250ml hustého jogurtu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř Maso nakrájíme na proužky a napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle. Koření prošleháme s olejem a citronovou šťávou, metličkou naneseme na maso. Špízy grilujeme z každé strany asi 5 minut. Na dip smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. ** Koření gyros si můžeme připravit sami, když smícháme sušené oregano, mátu, sladkou i pálivou papriku, pepř a sůl.