Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí čtvrtky grilované se slaninou a česnekem

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kuřecích čtvrtek můžeme odstranit velké kosti, porce protkneme klínky slaniny, osolíme, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Grilujeme 10 minut, pak porce obrátíme, potřeme olejem a grilujeme opět 10 minut. Obrátíme je a grilujeme, až maso změkne, V kontaktním grilu je pečeme při středním záhřevu 12-14 minut. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme je na lžíci oleje, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky, osmahneme jej a touto směsí přelijeme porce kuřete při podávání. Vhodná příloha je zeleninový salát a chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!