Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na lžíci oleje, přidáme rýži, šafrán a krátce osmahneme. Podlijeme 50ml vína a 250ml vývaru, asi 20 minut vaříme při mírné teplotě. Ze žampionů odkrájíme nožičky, zbylý vývar s vínem přivedeme k varu, vložíme klobouky hub a cca 10 minut povaříme. Maso opékáme na zbylém oleji za stálého obracení asi 8 minut. Osolíme a opepříme, do rýže zamícháme hrášek a nastrouhaný parmazán, dosolíme a dopepříme. Houby vyndáme z vývaru, necháme okapat, naplníme je rizotem a udržujeme teplé. Z pánve vyndáme maso a i to udržujeme teplé. Slijeme vypečený tuk, přilijeme do něj houbvý vývar a povaříme. Vmícháme tavený sýr, zahustíme jíšou a okořeníme, kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Maso i žampiony s omáčkou podáváme na míse a můžeme ozdobit bazalkou a drceným barevným pepřem.