Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí prsa s rosolem a chřestem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KUŘECÍ PRSÍČKA 2 menší kuřata (uvařená ve vývaru, asi 1/2 l rosolové omáčky, 1/4 l studeného rosolu, 400g chřestu z konzervy, 400g kořeněné majonézy, 200g šunky od kosti, petrželka, srdíčko salátu Z uvařených, ve vývaru vychladlých kuřat vyřízneme prsíčka a křídelní kosti, dáme je mezi 2 prkénka a lehce zatížíme. Pak sloupneme kůžičku, okraje přiřízneme, položíme na drátěnou podložku (vloženou nejlépe do skleněného pekáčku), polijeme rosolem a dáme do chladu. Po ztuhnutí přetřeme prsíčka tekutým rosolem a necháme znova ztuhnout. Maso, které nám zbylo, nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený chřest a lehce promícháme s majonézou. Z takto upraveného salátu uděláme podstavec, na který klademe prsíčka. Okolo nasypeme rozsekanou šunku a dovnitř dáme srdíčko hlávkového salátu. Nakonec posypeme petrželkou a podáváme s pečivem. ROSOLOVÁ OMÁČKA - 1 litr 3/4 l vývaru ze slepice, 6dkg hladké mouky, 7dkg másla, asi 65ml smetany, sůl, pepř, 1/4 l rosolu, asi 3dkg želatiny, do omáčky můžeme přidat 2dkg oloupaných žampionů nakrájených na plátky. Připravíme si z mouky a másla světlou jíšku, podlijeme ji vývarem ze slepice, přidáme nakrájené žampiony a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Omáčku procedíme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do horké přidáme želatinu namočenou ve vodě, nebo přilijeme studený tekutý rosol. Omáčky používáme k polévání drůbežího masa, galantin atd. ROSOL 1 l vody, 200ml octa, 60g želatiny, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru Do hrnku nasypeme mletou práškovou želatinu, zalijeme ji 250 ml studené vody, dobře promícháme a necháme asi 20 minut bobtnat. Do zbylé vody přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr a asi 5 minut povaříme. Pak z plotny odstavíme, přidáme ihned nabobtnalou želatinu a mícháme, až se želatina dokonale rozpustí. To trvá asi 5 minut a už nevaříme. Pokud jsme čerstvě připravený rosol nechali prochladnout, pak nádobu s tuhým rosolem postavíme do nádoby s horkou vodou a necháme ho rozpustit. Pokud je třeba, vodu trochu přihřejeme. Rozpuštěný rosol pak necháme natolik vychladnout, aby měl teplotu odražené vody, nebo čerstvě udělaný rosol necháme prochladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!