Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší řízky a jeden menší. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme Vegetou nebo solí. Nakrájíme housku na kostičky a omytou zelenou petrželku. Řízky obalené v hladké mouce protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Do zbytku rozšlehaných vajec přidáme nakrájenou petrželku. V pánvi na rozehřátém oleji řízky usmažíme, po chvíli omočíme ve vejci a kostičkách housky. Řízek vrátíme zpět do pánve a krátce osmažíme. Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.