Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.