Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi rozehřejme 4 lžíce oleje a cibuli na něm zpěníme. Přidáme prolisovaný česnek a bobkový list.Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Zasypeme je lžičkou cukru,dochutíme skořicí, badyánem,hřebíčkem, karí, pepřem a osolíme. Rajčata pozvolna dusíme doměkka. Přilijeme citronovou šťávu a nakonec přidáme lístky čerstvé bazalky. Kuskus zalijeme 200ml vařící vody a necháme nabobtnat,pak ho osolíme, zalijeme lžící oleje a promícháme vidličkou.Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do kuskusu. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky a opečeme na zbylém oleji,zeleninu osolíme a opepříme. Z kuskusu uděláme kopeček a položíme ho do středu talíře. Okolo naskládáme opečený lilek a cuketu a vše zalijeme tomatovou omáčkou. Kuskus ještě ozdobíme hvězdičkou badyánu.