Kůzlečí maso z plece nebo kýty vykostíme, omyjeme a přes fólii lehce naklepeme tak, aby vznikl rovnoměrný plát masa vhodný na roládu. Připravíme si náplň. Kousky rohlíků namočíme do mléka a pak je lehce vymačkáme. Přidáme slaninu nebo prorostlé uzené maso nakrájené na kostičky a orestované na sádle spolus drobně pokrájenou cibulkou. Rozklepneme vejce a přisypeme nasekané zelené rostlinky. Přidáme podle potřeby také strouhanku, trochu muškátového oříšku, drcený česnek a podle hcuti sůl. Vše smícháme a směsí naplníme roládu, kterou pak stáhneme potravinářskou nití. Povrch masa osolíme, pokmínujeme a potřeme česnekem. Maso vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme zvolna dozlatova při 200°C s občasným podlitím vodou a poté i výpekem. Jako přílohu podáváme vařené šťoucháné brambory.