Zelí odkrojte od košťálu a košťál uschovejte v chladničce. Můžete ho později usmažit s dalšími nastřádanými zeleninovými zbytky. Nakrájejte zelné listy, chilli papričky a cibuli, mrkev nastrouhejte nahrubo na dlouhé nudličky, česnek prolisujte. Nakrájenou zeleninu osolte, přidejte glutasol, promíchejte a směs napěchujte do asi 3 litrové láhve až po okraj. V trošce vody rozmíchejte mouku a přidejte ji do studené vody na záliv (mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení). Vodu s moukou nechte přejít varem a vychladlou nalijte do láhve. Hrdlo láhve přikryjte víčkem a láhev uložte u zdroje tepla. Po 3-5 dnech by mělo být zelí zkvašené (při nižších teplotách se doba kvašení prodlužuje). Než uložíte láhev do chladné místnosti, zelí ochutnejte - chuť by měla být kyselá, mírně pálivá a kvašená. Uložením láhve v chladu přerušíte kvašení a salát vydrží celou zimu. Místo zelí můžete dát zkvasit plátky kedluben.